HAMZA DURMAZ-   Bir FBI yetkilisi Eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında silahlı saldırı düzenleyen ve saldırı sonrasında öldürülen 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew ile ilgili açıklama yaptı.

Yetkili, ''Trump'ı vuran kişi tek başına hareket etti ve kamu güvenliği endişesi yok. Çatışmayı ülke içi terör ve suikast girişimi olarak görüyoruz.  Şüphelinin herhangi bir psikolojik sorun geçmişine sahip olduğuna dair herhangi bir belirtiye rastlamadık'' dedi. 

Miting alanının 40 mil güneyinde bulunan Pensilvanya'nın Bethel Park bölgesinde yaşayan Crooks'un herhangi bir sabıka kaydı yok. İngiliz medyasında yer alan habere göre, saldırgan 2022 yılında Bethel Park Lisesi'nden mezun oldu, matematik ve fen dallarında ödüller kazandı.

Olay mahallinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un kayıtlı Cumhuriyetçi olduğu ancak Demokrat bir gruba daha önce bağış yaptığı belirlendi. CNN'in haberine göre, Crooks'un, partinin başkan adayı olmasını istedikleri kişiye üyelerin oy verebildiği kapalı ön seçimlere katılmayı sağlayan sistemde Cumhuriyetçi olarak kaydı tespit edildi.