HAMZA DURMAZ-   İşgal rejiminin dün en az 90 kişinin şehit odluğu , 300 kişinin yaralandığı El-Mevasi saldırısı sonrası Gazze'deki Nasır Hastanesi'nde yeterli yatak olmadığı için birçok yaralının yerlerde tedavi edildiği, elektrik ve yakıt yetersizliğinden havalandırma sisteminin çalışmadığı ve hastanenin kan kokusuyla dolduğu belirtildi.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) Gazze'deki faaliyetlerinden sorumlu direktörü Scott Anderson, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) internet sitesine Nasır Hastanesi'ndeki zorlu duruma ilişkin açıklama yaptı.

İşgal rejiminin saldırısı sonrası Nasır Hastanesi'ni ziyaret ettiğini aktaran Anderson, Gazze'de geçirdiği 9 ay boyunca gördüğü en korkunç sahnelerden bazılarına tanık olduğunu belirtti.

Anderson, işgal rejiminin  saldırısı sonrası ağır yaralanan 100'den fazla kişinin getirildiği hastanede yeterli yatak, hijyen ekipmanı, çarşaf ve önlük olmadan birçok yaralının yerde tedavi edilmek zorunda kalındığını kaydetti.

Elektrik ve yakıt yetersizliği nedeniyle havalandırma sisteminin kapatıldığına dikkati çeken Anderson, "hastanenin havasının kan kokusuyla dolduğunu" vurguladı.

GALLANT KATİL PİLOTLARLA BULUŞTU

Siyonist rejimin Savunma Bakanı Yoav Gallant, katliamı gerçekleştiren  pilotlarla buluştu. Gallant,  "Bizim kaçırılanları geri getirme hedefimiz var ve sizin eyleminiz sonucunda bunu başarmak için gereken koşulları yaratabilecek hareket özgürlüğüne ve esnekliğe sahibiz" dedi.