İşgal rejimin Gazze Şeridi'ndeki saldırıların başladığında, emekli olmasına karşın hastanede gönüllü çalışan Ebu Acve, 17 Aralık 2023'te Gazze kentinin doğusundaki El-Ehli Baptist Hastanesinde alıkonuldu.

Günler sonra serbest bırakılan 63 yaşındaki Ebu Acve,  yaptığı açıklamada, 3 gün sonra işinin başına dönerek, kendisini "işinden alıkoymakla tehdit eden İsrail hapishane yönetimine meydan okuduğunu" söyledi.

Alıkonulduğu süre boyunca işkenceye maruz kaldığını ve yaklaşık 37 kilo verdiğini paylaşan Filistinli cerrah, işgal ordusunun El-Ehli Baptist Hastanesine baskın yaparak, bir grup Filistinliyle ayakları ve gözleri bağlı olarak kendilerini bilinmeyen bir yere götürdüğünü belirtti.

Ebu Acve, "Deniz kıyısına yakın bir kum havuzunda 17 saat boyunca kıyafetsiz ve aşırı soğukta kaldık." dedi.

Daha sonra bir askeri üsse nakledildiklerini, orada 125 gün kaldıklarını ve sert soruşturmalara maruz kaldıklarını, bu süre zarfında ağır fiziki ve psikolojik işkenceler de gördüklerini anlatan Ebu Acve, "Daha sonra ordu bizi El-Musiki denilen yere götürdü. Gözlerimiz ve ayaklarımız bağlandı. Sorgulama aşamaları çok zorluydu." diye konuştu.    AA