HAMZA DURMAZ-   Demokrat Senatör Michael Bennet, "Trump'ın bu seçimi kazanma ve belki de ezici bir farkla kazanıp Senato ve Temsilciler Meclisi'ni de yanına alma yolunda ilerlediğini" söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Hazine Bakanı Janet Yellen ve Illinois Valisi J.B. Pritzker’in desteğini kazanırken Kongre’deki bazı azınlık grupları da çekilmemesi yönünde ABD Başkanına destek verdi. Ancak Demokrat vekil Mikie Sherill salı günü yaptığı açıklamada Biden’ın yarıştan çekilmesi gerektiğini açık bir şekilde ifade etti.

Önceki gün Wall Street Journal gazetesinin haberinde, Biden yerine Demokrat Parti içinde Harris’in aday olması için ciddi bir talep olduğu yazıldı. “Harris'in zamanı geldi mi?” başlıklı haberde, Biden'ın bağışçılarının kendisine halef atama yönünde görüş bildirdiğine değinildi. Gazete, Demokrat yetkiler tarafından simsiz olarak kaleme alınan ve 59 yaşındaki Harris'in adaylığını savunan bir belgeyi de sızdırdı. “Harris bu karmaşadan çıkmanın tek gerçekçi yolu" ifadelerinin kullanıldığı belgede, Biden’ın adaylıktan çekilmesi gerektiği savunuldu. Gazetenin yayınladığı ankete göre, seçmenlerin yüzde 80'i Biden'ın ikinci dönem için çok yaşlı olduğuna inanıyor. Ankete katılanların yüzde 35'i Harris'e olumlu bakarken, yüzde 58'i olumsuz bakıyor ve bu da Harris'in onaylanma oranını Başkan'ınkiyle aşağı yukarı aynı seviyeye getiriyor.