Ammar Kızılçınar

Esirler Kulübü yaptığı açıklamada, "El-Abayat'ın, Gazze'deki imha savaşının başlamasından bu yana mahkumlara yönelik işkence ve kötü muamele suçlarını oluşturan ve hala önde gelen bir başlık olan ve hala önde gelen bir başlık olan hapishaneden (Negev) serbest bırakıldığını doğruladı.

"Tutuklu Abayat'ın Ekim 2023'ün sonlarında tutuklanması sırasında, özellikle ayakları üzerinde ciddi şekilde dövüldüğünü" de sözlerine ekledi.

"Mahkumlar Kulübü", "Al-Abayat'ın işkence suçuna ek olarak bir dizi ağır dayakla karşı karşıya kaldığını ve bugün ortaya çıktığı görünüşünün, açlık suçuna ek olarak, tutukluluğu boyunca maruz kaldığı şeyin yeterli bir tanıklığını yansıttığını" belirtti.

Açıklamada, "tutuklu Abayat'ın serbest bırakıldıktan sonraki ilk sözlerinin, birden fazla kez (cinayete teşebbüse maruz kaldığı) olduğu" belirtildi.

Abbayat'ın şu anki tutuklanmasından önce iki kez tutuklanmış, evli ve beş çocuk babası olan ve tutuklanmadan önce herhangi bir sağlık sorunu yaşamayan eski bir mahkum olduğu belirtilmelidir.

İşgal hapishanelerinde binlerce mahkûm ölümle karşı karşıya kalıyor ve bu, zaman geçtikçe ve ölçeği ve yoğunluğu açısından mevcut ve benzeri görülmemiş işkencenin devam etmesiyle tırmanıyor.