HAMZA DURMAZ-   Ensarullah Hareketi’nin Lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin el-Husi, yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'ı uyardı.

Abdulmelik Bedreddin el-Husi'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

Amerikalılara, İngilizlere, İsraillilere ve onların Arap ve yerli yardımcılarına karşı savaşıyoruz.

Bu savaş sadece askeri değil, aynı zamanda ekonomik, politik ve sosyaldir.

Deniz operasyonlarının İsrail, Amerika ve İngiliz ekonomileri üzerinde etkisi oldu.

Hiç şüphe yok ki bu hafta hükümetin düşmesi operasyonlarımızın İngiliz ekonomisi üzerindeki etkiyle ilgili.

Avrupalılar Amerikan baskısıyla akıllıca başa çıkmaya çalıştılar ve bazılarının katılımı tamamen savunma amaçlıydı. Amerikalılar, askeri başarısızlığının ardından Suudi rejimini olaya dahil etme girişimlerini sürdürüyor.

Amerikalılar bize, Suudi rejimini saldırgan adımlar atmaya zorlayacağına dair mesajlar gönderdi ve bu nedenle Amerika'nın Suudi Arabistan'a ziyaretleri oldu.

Bankaların devredilmesi adımının ardından Suudiler, sınırlamalara ve dar marjlara rağmen Sana Havalimanı'nı devre dışı bırakma ve uçuşları durdurma kararı aldı.

Hava limanının kapatılması talebiyle İsraillilerin, Amerikalıların ve İngilizlerin Suudilere yönelik kışkırtıcı açıklamaları devam etti.

Amerikalılar, Suudi Arabistan'ı kapsamlı bir savaşa dahil etmek istiyor, bu da bizim durumumuzun gerilimin en yüksek olduğu andaki haline döneceği anlamına geliyor.

Suudilerin, İsraillilere hizmet etmekten başka, halkımıza yönelik saldırgan eylemlerinin hiçbir gerekçesi yok.

(Suudilerin) Son 9 yılda yaptıkları, ülkenin geniş bir alanını işgal etmeleri, zenginlikleri kontrol etmeleri onlara yetmedi.

Yemen halkıyla savaşmak için paralı askerleri ve ajanları seferber etmek onlara yetmedi, bu yüzden delice, aptalca adımlar attılar.

Onların çılgın adımlarına kayıtsız kalmayacağız; halkımızın açlıktan ölmesini, ekonomik durumlarının çökmesini izlemeyeceğiz.

Gazze'yi desteklemek için doğrudan savaşla meşgul olmamız, onların çılgın adımlarına karşı hiçbir şey yapamayacağımız anlamına gelmiyor.

Kim açlıkla, hastalıkla, salgın hastalıklarla, şiddetli kuşatmayla halkımızı yok edebileceğine inanıyorsa yanılıyor.

Suudi saldırganlığına karşı ne yapacağımızı ve Amerikalılarla çatışma çerçevesinde atılacak adımları değerlendireceğiz.

Halkımız sabırlı, çünkü önemli bir mücadele olduğuna inanıyor ve Filistin halkını kendisine ve sorunlarına tercih ediyor.

Suudiler, bu pervasız, aptalca adımlarına sessiz kalamayacağımızı anlamalı ve yanlış yolda durmamalıdır.

Bankalara karşı bankalar, Sana havalimanına karşılık Riyad havalimanı, limanlara karşılık limanlarla karşılık vereceğiz.

Amerikalılar, Suudi rejimini aptalca ve saldırgan şeylere itiyor, biz bunları kabul etmeyeceğiz.

Eğer Suudi rejimi Amerikalılarla ilişkiye girmeye ve Yahudilere mali ve medya desteği sağlamaya ikna olmuşsa, bu onun tercihidir ve sonuçları onun için tehlikeli olacaktır.

Filistinli cihadi hareketler, Suudi Arabistan'da hâlâ terörizm olarak sınıflandırılıyor; çünkü İsrail düşmanıyla karşı karşıya geliyorlar.

Amerikalılar ve İsraillilere bulaşmak, Suudi çıkarlarına ve güvenliğine zarar vermek anlamına gelir ve petrollerini tehlikeye sokar.

Bizi kaçışımız olmayan tercihler yapmaya zorladığınızda, tam bir inanç ve güvenle hareket edeceğiz; çünkü zaten savaşın, kuşatmanın ve acının içindeyiz.

Haklı davamıza olan inancımızla ve açık haksızlığımızla hareket ettik, bunun için de gereğini yapmaya hazırız.

Suudi rejimi hâlâ Hamas adamlarını hapishanelerde tutuyor ve hareketin düşmana karşı konumunu suç sayıyor.

Suudi rejimine Hamas'taki tutuklular karşılığında pilotlarını serbest bırakmasını teklif ettik, ama o, düşman İsrail uğruna bunu kabul etmedi.

Amerikalılar sizi bu işe karıştırmaya çalışıyor, eğer istiyorsanız deneyin.

Kendiniz için iyilik, ülkeniz ve ekonominiz için istikrar istiyorsanız, ülkemize yönelik komplolarınızı bırakın.

Ülkemize yönelik saldırgan tırmanış eğilimi asla kabul edilemez.

Eğer Amerikalı sizi olaya dahil etmeyi başarırsa, bu korkunç bir aptallıktır ve büyük bir hayal kırıklığıdır. Herhangi bir saldırgan adıma karşı çıkmak bizim doğal hakkımızdır.

Eğer daha fazla dahil olursanız, bizim açımızdan gerilim daha da artacaktır ve Amerikalıya güvenmeyin, çünkü o bir başarısızlıktır.