HAMZA DURMAZ-  Saldırıda şehit olan  3 Filistinlinin naaşı, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nda elleri bağlı şekilde bulundu.

İşgal güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde 5 gün önce alıkoyduğu ve dün serbest bıraktığı yaklaşık 15 Filistinliye saldırı düzenlemişti. Şehit  ve yaralananların olduğu saldırıdan bazı kişiler kaçarak kurtulabilmişti. Saldırıdan kurtulan ve isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli, 5 gün önce Refah'ın doğusundaki Gazze Havalimanı bölgesinde yardım tırlarının gelişini bekledikleri sırada işgal  güçlerince alıkonulduklarını söylemişti. Kendisiyle beraber yaklaşık 15 Filistinlinin 4 gündür tutulduklarını ve dün salıverildiklerini ifade eden Filistinli, bırakıldıktan bir süre sonra Refah kentinde işgal  güçlerinin kendilerini hedef alarak topçu saldırısı düzenlediğini, aralarından 7 kişinin şehit olduğunu ve yaralandığını, diğerlerinin ise olay yerinden kurtulabildiğini anlatmıştı.

İşgal esaretinde zor günler geçirdiklerini ifade eden Filistinli, "İsrail askerleri bizi alıkoyduktan sonra türlü işkenceler yaptı. Fiziksel işkence gördük, aşağılandık. Alıkonulanları yere yatırarak ayaklarıyla bastılar, üzerlerine idrarlarını yaptılar." demişti.