HAMZA DURMAZ-   New York Times gazetesi, işgal ordusunun mühimmatlarının bitmek üzere olduğunu bu yüzden de Tel Aviv kanadının Hamas ile bir ateşkes için yönetime baskı yaptıklarını yazdı.

Gazete toplamda dokuz eski ve mevcut askeri yetkiliyle röportaj yaptı. Askerler ayrıca Hamas'ın bölgede yenilemeyeceğini ve savaşın boş yere uzadığını düşündüklerini ifade etti ve Netanyahu ve hükümetinin, iktidarda kalmak için savaşı geciktirdiği ve dolayısıyla "sonsuza kadar savaş" stratejisinin bir parçası olarak savaşın sonuçlanmasını engellediği söylediler.

Gazeteye göre işgal  kanadının amacı savaşı birkaç hafta durdurup tekrar başlatabilmek.

İşgal  medyası ise gazeteye konuşan isimlerin Netayanhu ve işgal  karşıtı kişiler olduğunu öne sürerek Hamas'ı desteklediklerini öne sürdü hatta ABD'deki liberal görüşten insanların böyle haberleri parayla yaptırdıklarını dahi iddia etti.

İşgal ordusu ise bugün yaptığı güncel bir açıklamada aylardır saldırılara maruz kalan Refah'ta toplamda 900 Hamas savaşçısının şehit edildiğini iddia etti.  İşgal ordusu Gazze'nin güneyine girmeden önce burada Hamas'ın ana komutasının bulunduğunu ve yaklaşık 10 bine yakın savaşçı olduğunu söylemişti.