Kanal 12, MOSSAD Başkanı David Barnea’nın, Hamas Hareketi tarafından sunulan teklifle ilgili olarak işgal rejiminin  ihtiyaç duyduğu ek ayrıntıları görüşmek üzere Katar'a gittiğini bildirdi. Kanalın bir kaynaktan aktardığına göre Barnea’nın Katar’a gidişi ‘bir ilerlemeye değil, sürecin başlangıcına’ işaret ediyor.

Öte yandan Lübnan Temsilciler Meclisi Başkanı Nebih Berri ile ABD Başkanı Joe Biden'ın kıdemli danışmanı Amos Hochstein arasındaki görüşmeleri yakından takip eden kaynaklar Şarku’l Avsat’a yaptıkları açıklamalarda, Gazze'de ateşkese varılması olasılığına ilişkin ihtiyatlı iyimserliğin, işgal rejimi  ile Lübnan arasında arabulucu konumundaki Hochstein'ın Beyrut ile Tel Aviv arasında müzakereler için yeniden harekete geçmesine olanak sağladığını söylediler.

Kaynaklar ayrıca işgal rejiminin Lübnan'ın egemenliği altındaki iki sınır noktasını boşaltmayı reddettiğini ve bunların işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan bölgelerle değiştirilmesini önerdiğini, Lübnan'ın ise bunu reddettiğini açıkladılar.

ŞARKU'L AVŞAT