ŞANLIURFA - Viranşehir AK Parti belediye başkan aday adaylarından Halilullah Bağçı, adaylık başvurusu için kendisinden 5 bin TL'nin istenmesi nedeni ile adaylık başvurusundan vazgeçti.

 

Bunun üzerine açıklama yapan Bağçı, "Adaylık başvurusu için Şanlıurfa Finans Bank şubesine, parti genel merkezinin adaylık başvurusu için belirlediği bin 500 TL'yi yatırmak maksadıyla gittim. Benden adaylık için 5 bin TL yatırmam istendi. İtiraz ettim, parti genel merkezinin belirlediği rakamı hatırlattım. Söz konusu miktarı haksızlık olarak gördüğümden parayı yatırmadan Viranşehir'e döndüm. İlçe yönetimi ile görüştüğümde bana, "Bu konuda yetkili olduklarını, bu doğrultuda karar aldıklarını ve adaylık başvurusu yapanların bu miktarı yatırmaları gerektiğini' ifade ettiler." dedi.

 

Yıllarca AK Parti için çalıştığını ifade eden Bağçı, "Bu hukuksuz tutumdan dolayı adaylık başvurusu yapmaktan vazgeçtim. Onlara bu olumsuz tutumu parti genel merkeziyle ve basınla paylaşacağımı da söyledim" diye konuştu. (Sabri Acet - İLKHA)