BURSA - Bursa'nın uzay, savunma ve havacılık kümelenme çalışmalarıyla 'rol model' olması için BTSO çatısı altında ve liderliğinde başlatılan süreç, Torino'da gerçekleştirilen 4 günlük yoğun ziyaretlerle hız kazandı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve Uzay Havacılık ve Savunma Konseyi Yöneticisi Mustafa Hatipoğlu, uzay-havacılık ve savunma sanayii konusunda İtalya'da gerçekleştirilen Aerospace&Defense Meetings Torino'ya katıldı ve sektörün uluslararası şirketlerinin temsilcileriyle temaslarda bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, 20 ülkeden 265 firma ve kurumun iştirak ettiği Aerospace&Defense Meetings Torino'da Bursa'nın temsil edilmesinin önemine işaret ederek, "Uzay, Savunma ve Havacılık sektörünün dünyada önde gelen tüm oyuncularını bir arada görmek, üretimlerine tanık olmak ve işbirliğini olanaklarını geliştirmek amacıyla Konsey Başkanımız Sayın Hatipoğlu ile İtalya'da verimli 4 gün geçirdik. Konsey yapılanmamız ve kümelenme çalışmalarımıza ivme kazandırma anlamındaki deneyim ve gözlemlerimizi Bursa iş dünyası ile paylaşacağız." diye konuştu.

BTSO Heyeti, İtalya'daki temasları çerçevesinde, Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Almanya ve ABD'de faaliyet gösteren, İtalya'nın uzay ve havacılık konusundaki önemli 5 şirketinden biri olan Thales Alenia Space Firması'na ziyaret gerçekleştirdi. Uluslararası uzay istasyonunun yüzde 50'sinin üreticisi, her türlü iletişim ve haberleşme uydusu üreticisi, dünyanın önde gelen uzaysal yükseklik ölçme uzmanı, askeri uydu iletişim sistemleri üreticisi, Satürn'ün en büyük uydusu olan Titan'ı araştıran uydunun üreticisi, Rus Soyuz Uzay Aracı Fırlatma Üssünün tek Avrupalı tedarikçisi, Uçak kokpiti elektronik sistemleri ve tam uçuş simülatör sistemleri üreticisi olan şirketin ileri düzey bilim ve araştırma programları başkanı Maria Antonietta Perino ile görüşen Heyet Başkanı İlker Duran, Bursa ekonomisi ve BTSO'nun hedefleri hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında, Perino, ayrıca; BTSO Uzay, Savunma Havacılık Kümelenmesi'ni işbirliği yapmak üzere Torino'ya davet etti.(Zeki Aras-İLKHA)