1037: İslam dünyasının önemli bilim adamlarından İbni Sina, İran'da vefat etti.  (İbni Sina, İran'da vefat etti)

1633: Galileo Galilei, engizisyon mahkemesinde dünyanın döndüğüne ilişkin tezini inkara zorlandı. (Galileo Galilei inkara zorlandı)

1934: Soyadı Kanunu Meclis’te kabul edildi. İsviçre’den alınarak düzenlenen kanun, 21 Haziran’da kabul edilmiş, 2 Temmuz günü de resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. (Soyadı Kanunu Meclis’te kabul edildi)

 

1951: Tâhirû’l Mevlevi vefat etti. Devrimizin büyük şairi, Üstâd Tâhirû’l Mevlevi İstanbul’da doğmuştur. Birçok eser kaleme alan Tâhirû’l Mevlevi, “Mektubat” aldı eserinde İskilipli Atıf Hoca ile yaşadığı zindan anılarını ve İskilipli Atıf Hoca’nın idama gidiş sürecini anlatır. (Tâhirû’l Mevlevi vefat etti)

 

1970: Endonezya bağımsızlık hareketinin önderi ve Endonezya’nın ilk devlet başkanı Ahmed Sukarno öldü. Ahmed Şükrani olarak da bilinen Sukarno, Endonezya’yı yeniden inşa için birçok alanda reform yapmışsa da başarılı olamamış, en son bir darbeyle devrilip ömür boyu ev hapsinde tutulmuştur. Öldükten sonra, itibarı iade edilmiş ve onun adına anıt yapılmıştır. (Endonezya’nın ilk devlet başkanı Ahmed Sukarno vefat etti) 

 

1990: İran’da meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremde 50 bin kişi hayatını kaybetti. (İran’da deprem: 50 bin kişi hayatını kaybetti)

2001: Bir Hamaslı mücahit, Tel Aviv'de bombalı eylem yaptı, 21 Siyonist işgalci öldürüldü… (21 Siyonist işgalci öldürüldü)