BURSA - Marmara Belediyeler Birliği'nin (MBB), 2013 yılı olağan genel kurulu, 230 belediye başkanının katılımıyla İstanbul Büyükçekmece, Kaya Ramada Otel'de yapıldı. Genel kurul MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin açılış konuşmasıyla başladı. Belediye başkanları arasında deneyim paylaşımı ve istişare toplantılarının yanı sıra belediyecilik sistemindeki yeni gelişmeler masaya yatırıldı.

 

Program kapsamında, Yönetim Danışmanı Şaban Kızıldağ tarafından belediye başkanlarına yönelik 'Belediyecilikte Halkla İlişkiler' konulu bir bilgilendirme de yapıldı.

 

230 belediye başkanı İstanbul'da buluştu
Birliğe üyeliği bulunan 230 belediye başkanının katıldığı programda konuşan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2009-2014 icraat döneminin son toplantısında geçmiş 5 yılın muhasebesini yaptı.

 

Birliğin belediyelere sunduğu hizmetleri 'Eğitim', 'Uluslararası İlişkiler', 'Proje Danışmanlığı', 'Üyeler Arasında İşbirliğinin Artırılması', 'Basım' ve 'Yayım' olarak 6 ana grupta değerlendiren ve ayrıntılı örneklendirmelerde bulunan Başkan Altepe, eğitim faaliyetlerinin birliğin en aktif olduğu alan olarak öne çıktığını kaydetti.

 

Yılda ortalama 15 bin kişiye belediyeciliğin her alanında hizmet verdiklerini, son 5 yıl içerisinde binin üzerinde eğitim programı organize ettiklerini ve bu programlardan yaklaşık 75 bin belediye personelini mezun ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Bu çalışmalar, Türk belediyecilik tarihinde daha önce görülmemiş başarılardır." dedi.

 

Genel kurulda ev sahibi belediyenin temsilcisi olarak selamlama konuşması yapan Büyükçekmece Belediyesi Başkanvekili Ahmet Şahin ise, kurumunun faaliyetleri, ilçenin tarihi ve bugünkü çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından yapılan genel kurul toplantısı ile dönemin son toplantısı da gerçekleştirilmiş oldu. (Zeki Aras - İLKHA)