HABER MRK - Türkiye-Belarus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Sekizinci Dönem Toplantısı, Ankara Palas Devlet Konukevi'nde yapıldı.

Programda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, toplantıya Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ile birlikte katıldı.

Belarus'un, Türkiye'nin dış politikasında önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Belarus kuşkusuz bir işbirliği potansiyeli ve bölgesel konumu itibariyle dış politikamızın kuzey boyutunun çok önemli bir merkezini teşkil etmektedir. İlişkilerimiz 90'lı yılların başından beri istikrarlı bir şekilde yürümektedir, karşılıklı çıkar temelinde ilerlemektedir.
Belarus'u sadece ilişkilerimiz açısından değil içinde bulunduğumuz bölgede barış, istikrar, güvenlik ve refahın tesisi bakımından da çok önemli bir ülke olarak görüyoruz."

"İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin yasal altyapısı tamamlandı"
İki ülke arasındaki ilişkilere değinen Çelik şöyle konuştu:"Sayın Bakanımın da Türkiye'yi bu çerçevede en önemli merkezlerden birisi olarak görmesi bizim açımızdan çok sevindiricidir. Bölgesel barış ve istikrar için Belarus ile ilişkilerimizin daha çok geliştirilmesi gerektiğine, Belarus'un uluslararası toplumla ilişkilerinin bütünleşmesine daha çok katkı vermemiz gerektiğine inanıyoruz.

İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin yasal altyapısı tamamlanmıştır. Son dönemde artan karşılıklı ziyaretler, ilişkilerimize yeni bir dinamizm kazandırdı. Bu çerçevede imzalayacağımız protokoller çalışmalarımızı daha ileri bir aşamaya ulaştıracaktır.

Türkiye tüm bu ilişkilerinde karşılıklı çıkarın yanı sıra bölgesel istikrarın artmasına, zenginlikten bütün ülkelerin pay almasına ve uluslararası sorunların çözümünde daha çok işbirliği yapılmasına inanmaktadır. İkili işbirliklerimizi böylesine bir vizyon içerisine, bir bölgesel işbirliği içerisine oturtuyoruz. Bugün, Belarus ile bu çerçevede daha ileri aşamaya geçeceğiz.

Birazdan Sayın Bakanımızla yapacağımız çalışmada ele alacağımız konuları daha da detaylandıracağız. İmzalayacağımız protokolden sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz."

İki bakan toplantıda ülkeler arasındaki ilişkileri daha da geliştirecek protokoller imzaladı.(İLKHA)