CAFER SELÇUK

Yumaklı, yazılı açıklamasında, ülke genelindeki 81 ilde onaylı kesimhanelerin düzenli resmi denetimlerinin yanı sıra, 20 Mayıs'tan itibaren ek denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti. Onaylı 532 kesimhanenin kontrol edildiğini vurgulayan Yumaklı, denetimlerin ardından 3 kesimhanenin onayının iptal edilerek faaliyetinin sonlandırıldığını bildirdi.

Yumaklı, böylece kesimhane sayısının 529'a düştüğünü ifade ederek, "Denetimlerin sonucunda, 529 kesimhanenin 6'sının faaliyeti, hijyen gereksinimleri karşılanana kadar geçici olarak durdurulmuş, 49 kesimhaneye ise eksikliklerini gidermeleri için süre verilmiştir. Ayrıca, 6 kesimhaneye idari para cezası uygulanmıştır." şeklinde konuştu.

Tüketicilerin güvenilir gıdaya rahatlıkla ulaşmaları için gerekli tüm önlemleri aldıklarını vurgulayan Yumaklı, vatandaşlara olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı'nı aramalarını tavsiye etti.

Yumaklı, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara da çağrı yaparak, şunları kaydetti:

"İbadetimizi yerine getirirken hayvanlara eziyet etmeyelim. Kurbanlarımızı ilgili kurumların ve komisyonların belirlediği yerlerde keselim. Hayvanlarımızı kesecek kişilerin ehliyetli kişiler olduğuna dikkat edelim. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, aileleriyle ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlara kavuşmalarını diliyorum."