CAFER SELÇUK

Vali DeSantis, yazılı bir bildiride, Güney Florida'da süregelen yoğun yağışların devam edeceğini belirterek, "Önümüzdeki birkaç gün boyunca, Güney Florida'da ek yoğun yağış ve fırtına bekleniyor ve bu, zaten etkilenmiş ve etkilenmeye devam eden bölgelerdeki koşulları daha da kötüleştirecek." uyarısında bulundu.

Selin bazı bölgelerde araçların durmasına yol açtığına dikkat çeken Vali DeSantis, "Yağış ve sel, kritik altyapıyı etkileyerek ana otoyolları, eyalet ve ilçe yollarını, havalimanlarını ve okulları da dahil olmak üzere bazı bölgelerde hayati öneme sahip altyapıları etkiledi ve etkilemeye devam edebilir. Mümkünse seyahat etmekten kaçının." dedi.

Vali DeSantis, bu nedenle eyalette "acil durum" ilan edildiğini ve sellerin muhtemel etkilerine karşı önlemler alındığını belirtti.

Güney Florida'yı vuran şiddetli yağışlar, bazı bölgelerde yaşamı durma noktasına getirirken, meteoroloji yetkilileri de Florida'da yağışların birkaç gün daha devam edeceğini öngören hava tahmin raporlarını paylaşmıştı.