Bir Hamas kaynağı Şarku’l Avsat'a yaptığı açıklamada, hareketin "ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan öneriyi zayıflatacak değişiklikler getirmediğini, iki konu dışında, yani savaşı durdurmaya yönelik nihai taahhüt ve İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi dışında bütün notlarının müzakereye açık olduğunu'' söyledi.

Doha'da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Sani ile birlikte dün düzenlediği basın toplantısında Blinken, "Bir anlaşmaya varılması için aradaki boşlukları doldurmak üzere arabulucularla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hamas kaynağı, değişikliklerin teklifin reddedilmediğini, ancak değişikliklerle kabul edildiğini ve Hamas'ın hiçbir koşulda savaşı durdurma konusunda taviz vermeyeceğini vurgulamayı amaçladığını belirtti.

Blinken, Washington'un önümüzdeki haftalarda Gazze Şeridi'nde "yönetişim, güvenlik ve yeniden yapılanmanın nasıl yönetileceğine dair somut fikirler de dahil olmak üzere, ertesi gün planının temel unsurlarını" sunacağını duyurdu.