İSTANBUL-İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan 46 üniteli Sağlık Merkezinin temel atma törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İl Özel İdaresi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik ve ilçe halkı katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Aziz Yeniay'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Biz önce insan, önce sağlık diyoruz. Sağlık bizim için önemli. Millet ve devlet anlayışımızın temelinde insanı merkeze aldık ve insana hizmeti ibadet saydık. Sağlık ağızdan başlar. Küçükçekmecelilerin 10 yıl önce böyle bir şey aklına gelse, güzel bir hayal diyecekleri bir şeyi bugün burada gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.


Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise konuşmasında," Dünyanın gıptayla yaklaşacağı bir sağlık hizmeti noktasına geldik. Burası İstanbul ve Trakya'ya hizmet edecek çok önemli bir tesis." ifadelerini kullandı.

Sağlık Merkezi, 46 üniteli, 12 bin 292 metrekare alan üzerinde kurulacak. İçerisinde 2 lokal ameliyathane, 6 poliklinik, 6 laboratuar, 104 kişilik konferans salonu ve kapalı otopark bulunacak. (İLKHA)