BATMAN - Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda ildeki tarım sektöründe faaliyet gösteren tarımsal danışmanlık firmalarına, ziraat mühendislerine ve çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Toplantının açılışını yapan Batman Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, organik tarımın çevre ve insan sağlığındaki önemine değinerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konuyu önemsediğini, organik tarım ile uğraşan çiftçilerimize destek sağladığını ve konuyla ilgili yasal mevzuatların çıkarıldığını belirtti.


T.C. Kalkınma Bakanlığı GAP İdaresi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP ) teknik desteğiyle yürütülen "GAP Organik Tarım Küme Projesi", Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde organik tarım sektöründe rekabet edebilirliğinin artmasını ve Bölge'nin sürdürülebilir bir biçimde ve sosyal eşitlik ilkesine paralel olarak kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediği ifade edildi.


GAP TEYAP Ziraat Mühendislerinden M. Mustafa Bulut ve M. Şakir Tikiz, organik tarımın ne olduğu ve organik ürün yetiştiriciliğinin nasıl yapılacağı konusunda birer sunum yaptıktan sonra Proje Koordinatörü M. Murat Candemir de, projenin tanıtımını ve projeden nasıl faydalanacakları hakkında bir konuşma yaptı. (Yasir Oğuz - İLKHA)