HAMZA DURMAZ-   Cibaliye Mülteci Kampı sakinlerinden Muhammed en-Neccar (33) Fransız Haber Ajansı’na (AFP) “Cibaliye Mülteci Kampı’na yönelik son saldırının yol açtığı yıkımın boyutları beni şaşırttı. Hiçbir şey yok. Her şey üst üste yıkılmış bir moloz yığınına dönmüş durumda. Sokak yok, cadde yok sanki deprem olmuş gibi” diye konuştu.

Neccar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Cibaliye’de hayat yok, su yok, yol yok, hizmet yok, Kemal Advan'da hastanelere bile hasar verildi, Jeneratörleri yok edildi.''

AFP muhabirleri son günlerde çok sayıda Filistinlinin İ Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na giderek evlerini bulmaya ve kurtarabildiklerini kurtarmaya çalıştıklarını gözlemlediler.

Erkekler, kadınlar ve çocuklar yıkılmış binaların molozlarıyla dolu bir caddede yürüyordu. Bazı aileler eşek arabalarına şilte ve karton örtüler yerleştirmiş, diğerleri ise eşyalarını omuzlarında taşıyordu.

Ancak büyük yıkıma rağmen Muhammed en-Neccar, bölge sakinlerinin evlerine dönmekte ‘kararlı’ olduklarını söyledi.

Neccar, “İnsanlar evlerine dönmeye, molozların üzerine çadırlar kurmaya ve Cebaliye'yi yeniden ayağa kaldırmakta kararlı. İşgalci İsrail ordusunun ikinci, belki de üçüncü kez geri döneceğinden korkulsa da biz topraklarımızda kalacağız ve burayı terk etmeyeceğiz” diye konuştu.