31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan itirazlar sonucu yedi ilçe ve beldede seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Bu ilçe ve belde belediyelerinde yaşayan vatandaşlar 2 Haziran 2024 günü yeniden sandık başına gidecek.

SİVAS-YILDIZELİ-GÜNEYKAYA
Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde yapılan seçimler de iptal edilmişti. Güneykaya'da 3 sandığın kurulduğu Güneykaya Anadolu Lisesi'nde oy kullanma işleminin ardından yaşanan arbede nedeniyle seçimler yenilecek.

KIRKLARELİ-LÜLEBURGAZ

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde de yeniden seçim yapılacak. CHP, 2 sandıkta 2 kısıtlı kişinin oy kullandığı gerekçesiyle itiraz etmişti.

ŞANLIURFA-HİLVAN

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçe Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline karar vermişti. İlçe Belediye Başkanlığı seçimi, 2 Haziran’da yenilenecek.
 
KAYSERİ-PINARBAŞI

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde de CHP'nin "belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesi yönündeki kararların kaldırılması" talebini de reddeden YSK, Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

AKSARAY-GÜZELYURT

Güzelyurt'ta AK Parti yetkilileri, "kısıtlı seçmenlerin" oy kullandığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etmişti. İncelemenin ardından itirazı kabul eden kurul, seçimin yenilenmesine karar verdi.

TUNCELİ-MAZGİRT-AKPAZAR

AK Parti, sandık görevlilerince bazı seçmenlere belediye başkanlığı pusulası verilmediği iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz etmişti. İncelemenin ardından itirazı kabul eden İlçe Seçim Kurulu, seçimin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verdi.

AKSARAY-MERKEZ-SAĞLIK

Aksaray'ın Merkez ilçesine bağlı Sağlık beldesinde de 'kısıtlı seçmenlerin' oy kullandığı gerekçesi ile AK Parti tarafından yapılan itiraz sonucunda seçimlerin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verilmişti.

Kaynak: Cnnturk.com