Facebook, PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle BDP İstanbul İl Örgütü`nün sayfasını kapattı. BDP İstanbul İl Örgütü yayın haklarına müdahale olduğunu belirterek Facebook`u protesto etti.

BDP`nın yaptığı açıklama şöyle: "Partimizin yayın hakkına bir müdahale olarak düşündüğümüz bu kararı protesto ediyoruz. Bu kararı düşünce ve ifade hakkına saldırı olarak kabul ediyoruz. "İfade hakkı temel insan hakkıdır.Konu, bir siyasi partinin kendisini ifade etmesi konusu olunca işin boyutu daha da önem taşımaktadır. Nitekim; milyonlarca taraftarı olan ve büyük bir bölümü Facebook takipçisi olduğunu düşündüğümüzde, Facebook`un, izahta zorlandığımız bu kararına karşı demokrat kamuoyunu tavır almaya çağırıyoruz."

Facebook daha önce de Yüksekova Haber, Ötekilerin Postası, Yeni Özgür Politika, Kürdi Müzik ile Kürt hareketi ile ilişkili çok sayıda sayfayı ve milletvekilleri Altan Tan, Sırrı Süreya Önder, Hasip Kaplan, Leyla Zana`nın sayfalarını kapatmıştı.
Facebook, kapatmaları "terör örgütü" olarak kabul edilen bir yapıya ait sembol ve flamaların kullanılmasına dayandırıyor.