BİTLİS- Bitlis'te Vali Veysel Yurdakul başkanlığında 2013 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörlüğü Konferans Salonunda yapıldı. Yapılan toplantıya Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, başkanlık yaptı.

Bitlis'te uygulanmakta olan projelerin daha hızlı ve iyi bir şekilde faaliyete geçirilmesi için tüm kurumların arasında koordinasyonun olması gerektiğine vurgu yapan Yurdakul, "Bitlis'in gelişimine ve büyümesine büyük katkı sağlayacak olan jeotermal ve Jeopark projelerinin hayata geçiyor olması, inanç turizminin merkezi ile ilgili çalışmaların DAKA tarafından destekleniyor olması, il ve bölge kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalar gerçekten takdire şayandır. Projelerin hayata geçirilmesinde tüm resmi kurumlarımız uyumlu ve koordineli çalışmalıdır" dedi.

Bitlis'te yapılan çalışmaların ve projelerin bir an önce uygulanması ve tamamlanması noktasında aceleci olunması gerektiğini belirten Yurdakul, "Yaptığımız çalışmalar da aceleci olmamız gerekiyor. Bitlis'in kalkınması ve gelişmesi noktasında yapılan projeleri hayata koymada çok daha fazla gayret ve çaba içersinde olmalıyız. Çünkü Bitlis'in buna ihtiyacı var" şeklinde konuştu. Daha sonra bölge ve kurum müdürlerinden uygulanan projeler ve koordinasyon gerektiren konular ile ilgili gerekli bilgileri aldıktan sonra toplantı sona erdi.

Toplantıya Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve Serdar Aslantaş, İlçe Kaymakamları, kurum müdürleri ve ilçe belediye başkanları katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)