BİTLİS-Bitlis`te hayırsever iş adamı Sıdık Kayan tarafından Bitlis Devlet Hastanesinin yanında yapılacak olan 200 kişilik caminin temel atma töreni dualarla yapıldı. 

Temel atma törenine Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kızılmescit Cami İmam Hatibi Sedat Kaya`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşan Vali Yurdakul, "Bu hayırsever iş adamımızın dine, diyanete ve şiarı İslam olan camiye yaptığı bu yatırım çok önemlidir. Bir yerde camilerin olması oranın İslam beldesi olduğunun en bariz göstergesidir. İnşallah bu güzel İslam beldesinde bu camide diğer camilerin halkasına katılır. Ama en büyük varlık işte buraya attığınız cami temelidir. Yoksa sizin sahip olduğunuz birkaç milyar dolarlık servet ancak sizlere yeter. Ve sizinle beraber ahrete gelmez. Sizin beraber gelen bu şiarlara yaptığınız çalışmalardır. Bu çalışmaları yapan iş adamlarımızı tebrik ediyor bu hayırlı hizmetlerin devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Allaha hamd, peygamberine salât ve selam getirerek konuşmasına başlayan Bitlis Müftüsü Abdülkerim Akbaba ise, "Bitlis merkezde 52 camimiz vardı, şuan 53.`üncüsünün temel atma töreninin gerçekleştireceğimiz için rabbimize hamd ediyoruz. Rabbimiz cümlemize kazancını böyle hayırlı işlerde kullanmasını nasip müyesser etsin."ifadelerine yer verdi.

Müftü Akbaba, bu yapılan hayır işleri imandan olduğunu, hayır işleri yapanların imanın lezzetini, tadını aldıklarını ifade ederek, "Bir alimimizin deyimiyle `Kim cenneti istiyor sonra cimrilik yapıyorsa yalancıdır` bu bağlamda bu hayırda bulunmak isteyen hayırseverimizin hayrını rabbim dergâhında kabul etsin."dedi.
Akbaba, " Orijinal projesini bozmadan bu caminin tamamlanarak ibadete açılmasını, Camilerimizin daha da artmasını, mescitlerimizin de büyük camilere dönüşmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında İl Müftüsü tarafından yapılan dua ile caminin temeline ilk harç döküldü.
(Şükrü Tontaş-İLKHA)