ŞIRNAK - Şırnak İl Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay tarafından yapılan açıklamada, bölgede yaban hayatının ve doğasının sahiplenilmesi ve korunması bakımından avcıların sorumluluklar belirtilerek, bu kapsamda, avcıların uyarıcı nitelikte, Şırnak genelinde yaban hayatı açısından hassasiyet taşıyan alanlara ve avlanmaya yasak bölgelere, "Avlanmak Yasaktır" levhaları yerleştirildiğini açıkladı.

Şırnak İl Orman ve Su İşleri (Doğa Koruma ve Milli Parklar) Şube Müdürü Orhan Kalay tarafından yapılan açıklamada; Planlı ve sürdürülebilir avcılık için kaçak avcılık ile mücadele edilmesi amacıyla Şırnak İl Şube Müdürlüğü ekiplerinin Jandarma birimleri ile yaptıkları işbirliği neticesinde, 2013 yılı içinde usulsüz bir şekilde avlanan 18 avcıya toplam 19 bin 209 TL idari para cezası kesildi.
Yapılan açıklamada, el konulan 1 yaban keçisi, 37 kınalı keklik ve 1 alakarga için toplam 25 bin 100 TL tazminat talep edildi.

El konulan canlı kınalı keklikler Şırnak genelindeki nesli tehlike altındaki bazı bölgelerde kınalı keklik popülasyonunun artırılması, genetik çeşitliliğin korunması, doğa koruma ile ilgili farkındalığın artırılması, bozulan ekolojik dengeye olumlu katkıda bulunmak amacıyla doğaya bırakıldı. (Abit Dündar -İLKHA)