BATMAN - Batman İl Özel İdaresinin aldığı ve maliyeti yaklaşık 271 bin TL olan 2 ambulans aracı, Batman Valisi Yılmaz Arslan tarafından valilik bahçesinde yapılan törenle Batman Bölge Devlet Hastanesine hibe edildi.

Törene Vali Yılmaz Arslan, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, İl Özel İdare İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Abdulkadir Özel ve Sağlık kurum amirleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Arslan, "Bütçe yılı başında İl Özel İdaresi kaynaklarıyla sağlık alanında hastanelerimize bir katkı sağlamak konusunda İl Genel Meclisimizin iradesi ortaya çıktı. Sağlık müdürlerimiz ambulans alımına ihtiyaçlarının olduğunu bildirince İl Genel Meclisimiz de bu yönde karar aldı ve iki adet ambulans satın alarak Batman Bölge Devlet Hastanesine hibe edilmesine karar verildi. Bu vesileyle İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyoruz. İl Özel İdaresinin sadece köylere değil, diğer tüm alanlara da katkı sunması çok önemli bir adımdır. Bu iki ambulansın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Aktan, Batman'a iki ambulans kazandırdıkları için sevindiklerini söyledi.

Kendilerine kazandırılan iki ambulansla hastanelerinde 4 adet ambulansın olduğunu ifade eden Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, memnuniyetini dile getirerek, "İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyoruz. İki ambulansımız vardı hastanemizde ve bu ambulanslarla bu sayı 4'e çıkmış oldu. Kaliteli hizmet sunmak için güzel bir katkı oldu. Sağlığa destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra Vali Arslan, anahtar teslimini yaparak ambulanslar hakkında bilgi aldı.

Bundan önce ilde 18 adet olan ambulans sayısı, kazandırılan iki yeni ambulansla toplam 20'ye çıkmış oldu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)