VAN - Erciş'te 2011 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybeden 644 kişi için Erciş Vanyolu Camii'nde ikindi namazına müteakip Erciş Müftüsü Ziya Albayrak, İlçe Kaymakamı Barbaros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ve halkın katılımıyla mevlit okutuldu. Okunan Kur'an Kerim, mevlit ve duaların ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Seyit Muhammed mezarlığında Yasin'i Şerif okunarak dualar edildi.

 

Hayatını kaybedenlerin sayısı kadar hatim okundu
Depremin yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, "Bugün depremin ikinci yılını geride bıraktık. Üçüncü yılına giriyoruz. Depremde hayatını kaybedenler için mevlidi şerif ve hatimler okutturduk. 644 hatim bağışlandı. Cenabı Allah'tan ölenlere rahmet diliyoruz. Cenabı Hak'tan temennimiz ülkemize, milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Çok büyük bir acıydı. O gün kıyametten bir sahneydi." dedi.

 

İnşallah bir daha böyle bir acı yaşamayız temennisinde bulunan Arapoğlu, "Bir an için o gün gözümün önüne geldi. Çok hüzünlendim. Büyük bir acıyı geride bıraktık" diyerek konuşmasına son verdi.

 

Vanyolu Camii'nde ve Seyit Muhammed Mezarlığında vatandaşlar tarafından, ölenlerin hayrına ikramlar dağıtıldı. (Hamza Kaya - İLKHA)