MUŞ - Yaklaşık bir yıldır devam eden Muş Alparslan Üniversitesi servis sorunun giderilmesi için Belediye yeniden ihaleye çıktı. Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinin servis sorununu çözmek için yapılan ihaleye 6 firma katıldı. 254 bin TL'den başlayan ihale 255 bin 100 TL'ye kadar çıktı.
Belediye Meclis Salonunda yapılan ihaleye Belediye Meclis Üyeleri'nden Sadullah Özbek, Ebedin Koyuncu ve Muhterem Bozkurt ile ihale komisyon üyeleri katıldı.

 

İhale komisyonunun firmalar tarafından verilen teklif dosyaları üzerinde yapacağı incelemelerden sonra ihaleye katılan firma yetkilileri ile sözleşme imzalayacağı bildirildi. Belediye Başkanlığı tarafından ilk defa yapılan ihale 110 bin TL'den başladığı ve arttırmalar sonucu bu rakama ulaştığı kaydedildi.

 

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen ihaleyi Belediye Başkanı Necmettin Dede de takip etti.

 

Muş Alparslan Üniversitesi'nde öğrencilerin servis sorununu gidermek için yeniden ihaleye çıktıklarını belirten Dede, valilikten 40 otobüs ihale etmek içinde ayrıca yetki aldıklarını söyledi. Mevcut sorunun düzensizlikten de kaynaklandığını belirten Dede, hangi saatlerde yoğunluğun olduğunu, öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinin nasıl olduğu yönünde fizibilite çalışmasının yapıldığını söyledi.

 

Öğrencilerin servis sorununu gidermek için çeşitli toplantılar düzenlendiğini kaydeden Dede, bu ihaleden sonra sorunun büyük ölçüde giderileceğini de sözlerine ekledi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)