MUŞ - Van Ağır Ceza Mahkemesinin Aralık 2012`de, cezasının onanmasıyla hakkında tutuklama kararı çıkarılan Hizbullah hükümlüsü Halis Akarsu, Muş`ta yakalandı.

Dün saat 14.00 sularında merkez Tuba Camii yanında polis tarafından yakalanan Halis Akarsu savcılığa çıkartıldı. Halis Akarsu savcılıkta gerekli ifade ve işlemlerinin yapılmasının ardından, Muş Kapalı Ceza Evine gönderildi.

Halis Akarsu`nun ilerleyen yaşı ve şeker hastalığı sebebiyle sık sık hastaneye gitmek zorunda kaldığını belirten, yakınları, tutuklamayı bir zulüm olarak değerlendirdi. 

Akarasu`nun tutuklanmasına tepki gösteren yakınları; ``Şeker hastası olan ve ayakta zor duran bir insana bu nasıl yapılır. Ceza evinin şartları zaten bellidir. Bu durumdaki bir insan sağlığını nasıl koruyabilir ki? Bu kabul edilebilir bir durum değil `` diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Akarsunun sağlığından endişe eden yakınları bir insanın bu şartlarda cezaevine konulmasını ``ölüme terk etme`` olarak yorumladılar.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Yargıtay tarafından onaylanan cezalar nedeniyle Muş`ta 23 kişi hakkında tutuklama kararı çıkmıştı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)