Kültür merkezine otopark yapılacağı gerekçesiyle 40 yaşın üstünde 30`dan fazla ağacın katledildiği bildirildi.

CHP`liler Ağaç kesti kimseden ses çıkmadı

Şehirdeki trafik problemini sebep gösteren CHP`li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 40 yaşın üzerinde olan 30`dan fazla çam ağacını kestirdi. Yaptırdığı kültür merkezinin bile otoparkı bulunmayan Bergama Belediyesi, 700 metre uzakta bulunan yeşil alandaki ağaçları keserek trafiğin yanı sıra kültür merkezinin otoparkı olmamasını sebep gösterdi.

CHP`li Bergama Belediyesi`nin bu iki yüzlülüğüne karşı çıkan yüzlerce vatandaş ağaçların kesilmesi ve sökülmesi esnasında katliama tepki gösterdi. Bergama Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ağaç katliamının ardından oluşan alana kurulacak otopark, 4 katlı olarak inşa edilecek. 13 bin metrekare alanı kapsayacağı belirtilen alanın yapımında daha pek çok ağacın kesileceği öğrenildi.

ÜRPER: Gezi parkı ve ODTÜ`ye sahip çıkan CHP bu katliamada sahip çıksın

CHP`lilerin ikiyüzlü tavırlarına birçok kez şahit olduklarını söyleyen AK Parti Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper ağaç katliamına tepki gösterdi. Ürper, "Bergama`da CHP`li belediye başkanı otopark yapımı için 30`a yakın çam ağacını katletti. Halkı da kandırmak için ‘ Buradan kökleyip başka naklediyoruz` diyor. Çam ağacı 2 yaşından sonra köklenip bir yerden bir yere nakledilemez, ölür. Biz şuna karşıyız. CHP İstanbul`da 2-3 ağaç kesildi diye bütün Türkiye`yi ayağa kaldırdı. ODTÜ`de yol yapımı için kesilen ağaçlardan dolayı ortalığı ayağa kaldırıyor.

Aynı CHP Bergama`da otopark yapımı için ağaçları katlediyor. Biz böyle bir mantığa şaşırıyoruz.Normalde bu otopark Bergama Belediyesi`nin yeni yaptırılan kültür merkezinin içerisinde olmalıydı. Başkanın daha önceden de ağaç kesmeye yönelik eylemleri oldu. Ama ilk defa gözle görünen ve şehir merkezinde olan bir yerde ağaç katletti.CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ`de kesilen ağaçları protesto edenlere sahip çıkıyor.

Ben de buradan diyorum ki; Aynı CHP`li Kılıçdaroğlu gelsin buradaki katliam yapan belediyeye sahip çıksın da görelim" ifadelerini kullandı.