MUŞ - 2013 Yılı IV. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vedat Büyükersoy Başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Muş Belediye Başkanı, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör V. İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri, Yatırımcı Kuruluş Temsilcileri, İl Müdürleri ve ilgili STK temsilcileri katıldı.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması gerektiğini söyledi.

İşlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile Kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek, Kamu Kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükersoy; ''Bu hususta kurumlarda görev yapan herkesin, hizmetlisinden kurum müdürüne kadar, herkesin aynı sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. TÜİK tarafından 2011 yılında yapılan sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında ilimiz 81 il içerisinde son sırada yer almaktadır. Sosyo-ekonomik gelişmişlik göstergelerine azami itina göstererek ilimizi son sıralardan orta sıralara çekmek için her kurum üzerine düşeni azim ve gayretle yerine getirmelidir.'' dedi.

Koordinasyon Kurulu Toplantısında, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak Valiliğe bilgi verilmesi gerektiğini kaydeden Büyükersoy, katılımcılara çalışmalarında başarılar diledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)