MALATYA - Malatya Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şahin Arslan, yaptığı açıklamada, İslami dernek ve partilere yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları kınayarak, her türlü şiddet ve baskının karşısında olduklarını ifade etti.
 
Son zamanlarda İslami çalışmaları ile tanınan Mustazaflar Cemiyeti, Sahabe-Der, İlim-Der, Yusuf-Der ve Hür Dava Partisi`ne ve mütedeyyin insanlara yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları kınayan Arslan, İslami yapıların çalışma ve hizmetlerini içlerine sindiremeyenlerin, bölgede kargaşa çıkarma peşinde olduğuna dikkat çekti.
 
Saldırıların faillerinin bir türlü yakalanmamasının akıllarda soru işareti oluşturduğunu belirten Arslan, "En küçük bir adli olayda bile failin kolayca yakalanabileceği günümüzde bu saldırıları gerçekleştirenlerin yakalanamaması bizleri ciddi anlamda düşündürmektedir. Ne var ki sözde kendilerini bu halkın temsilcisi zannedenler, Müslüman Kürt halkının değerlerine savaş açıyorlar. Yaptığı hizmetler ile halkın teveccühünü kazanan kuruluşlara yönelik saldırılar ile hizmetlerin aksaması hedefleniyor." diye konuştu.
Son olarak, saldırılarda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten Arslan, "Kendi anlayışı dışında düşünce üreten, sosyal çalışmalar yapan kuruluşlara hayat hakkı tanımayan kesimlerce yapılan fiili saldırıları şiddetle kınıyoruz." dedi.
(Enis Ağırbaş - İLKHA)