BATMAN - Son zamanlarda İslami STK`lara ve HÜDA PAR`a yönelik provokatif saldırılar Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.
 
Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, bölgemiz üzerinde kirli emeller ve menfaatler peşinde olan PKK cenahından bazı kesimlerce, özellikle son bir aydır bazı il ve ilçelerde mütedeyyin Müslümanlara karşı haince provakatif saldırılar yapıldığı belirtildi.
 
"Saldırılar Müslüman halkımıza olan düşmanlığın ispatıdır"
Açıklamada, "Müslümanlarca mukaddes sayılan Kurban Bayramı günlerine bile tahammülü olmayan bu kendini bilmez, akıl ve vicdan mahrumu kesim, bayramın bile hürmetini çiğneyerek bazı il ve ilçelerdeki dindar derneklere saldırılar düzenledi. Diyarbakır`da Sahabe -Der, Yusufi-Der başta olmak üzere değişik yerlerde dindar vatandaşların işyerlerine ses bombaları, parça tesirli bombalar ve molotoflar attılar. Son olarak da dün akşam saatlerinde (22.10.2013 günü saat 20.30) Cizre`de Nur Eğitim Der yöneticilerine yönelik fiili saldırılar gerçekleştirimiş ve saldırganlar halkın tepki vermesi sonucunda püskürtülmüştür. Bu saydıklarımız bu akılsız ve vicdansız cenahın son bir kaç yılda Müslüman halkımıza yönelik gerçekleştirdiği onlarca saldırıdan sadece bir kaçıdır.
 
PKK, YDGH adı altında yaptığınız bu saldırılar basitliğinizin, bitmişliğinizin, çırpınışınızın ve Müslüman halkımıza olan düşmanlığınızın ispatıdır. Sokak çetelerinin, serserilerin ellerine patlayıcılar verip halkımızın üzerine saldırtmak, Kürt halkının örfünde ve geleneğinde yoktur. Bu çizginiz, sizleri en kısa zamanda tüketecek ve bitirecek, Müslüman halkımız, sizleri vicdanında ve gönlünde mahkum edecek ve silecektir biiznillah. Bu kan damarlarımızda dolaştığı ve bedenlerimiz bu ruhları taşıdığı sürece bu mazlum coğrafyada içi kof, köhnemiş zihniyetiniz ebediyyen yer bulamayacaktır!" şeklinde tepki gösterildi.
 
Devlet asli vazifesi noktasında büyük bir zafiyet içerisindedir
Bu saldırılara sessiz kalan ve gereğini yapmayan devlet yetkililerine seslenilen açıklamada, "Bugüne kadar yapılan saldırıların hiç birinin faillerinin bulunduğunu ve haklarında işlem yapıldığını duymadık ve şahid olmadık. Devlet kendi asli vazifelerinden olan `Vatandaşının can ve mal emniyetini koruma!`noktasında büyük bir zaafiyet içerisindedir. İstediği olayı en kısa zamanda aydınlatmasını bilen ve bunun için de ne gerekiyorsa yapan devlet, konu mütedeyyin Müslümanlar olunca bu konuda tam bir sağır dilsiz rolünü üstlenmektedir. Bu da, ister istemez Müslüman halkımızı `acaba devlet muhtemel çatışmalara yol mu açmakta veya buna göz mü yummaktadır` diye düşündürtmektedir" ifadeleri kullanıldı.
 
Müslüman Kürtler üzerinde büyük çaplı oyunlar oynanıyor
Halka seslenilen açıklamanın devamında, "Bugüne kadar bu camiaya yapılan saldırıların tümünü yeri geldikçe halkımızla paylaşmaya çalıştık ve bu konudaki duyarlılığımızı, hassasiyetimizi gözler önüne sermeye dikkat ettik. Allah`a hamdolsun bundan dolayı da halkımızın teveccühüne mazhar olduk. Bizler bu topraklarda yeşeren İslami camia olarak, kimsenin ekmeğine yağ sürme niyetinde değiliz. İnancımızın gereği olarak sabırlıyız, metanetliyiz. Şu ana kadar ki duruşumuz, meselelere bakış açımız hep İslami ve insani çizgide olmuştur. Bizler izzetli, onurlu duruşumuzu her zaman için koruyacak ve çetelerin oyunlarına gelmeyeceğiz biiznillah. Allah bizlerin yardımcısı ve hamisidir. Bizler halkımızı, içine çekilmek istendiğimiz bu kirli tezgah konusunda bilgilendirmek ve şahid kılmak istiyoruz." denildi.
 
Geçmişte olduğu gibi bugün de Müslüman Kürtler üzerinde büyük çaplı oyunlar oynanmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kan, gözyaşı ve acı ile beslenenler, bugün de aynı manzaraya özlem duymaktadırlar. Bu halk geçmişte çok büyük sıkıntılar çekti ve kendince çok büyük dersler çıkardı. Bu halk bugün dostu kim düşmanı kim çok iyi anlamış durumdadır. Üstüne adeta karabasan gibi çökenleri de, ona şefkat elini uzatan gerçek sahiplerini ve evlatlarını da çok iyi tanımakta ve bilmektedir. Müslüman halkımızın içinden çıktığı halde bugüne kadar bu halka en ufak bir fayda vermemiş, tam aksine onu dininden, öz benliğinden ve kültüründen uzaklaştırmış çetelere halkımızın prim vermeyeceğine olan inancımız ve güvenimiz sonsuzdur." ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın sonunda, "Bu vesileyle özellikle son zamanlarda dindar kardeşlerimize yönelik gerçekleştirilen silahlı, bombalı ve molotoflu tüm saldırıları lanetliyor ve bu saldırıları yapan gece eşkiyalarını da `kininizle geberin` ayetiyle müjdeliyoruz." denildi. (Veysi Demir - İLKHA)