KONYA - Seydişehir Belediyesi'nin Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören yeni projesiyle MEVKA ve KOSGEB ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenecek.

 

Verilecek eğitimle ilgili bilgi veren AB Proje Koordinatörü Filiz Şahin, Seydişehir' in bulunduğu coğrafi konumu, kültürel özellikleri ve zengin tarihi geçmişi ile stratejik önem taşıdığına işaret etti.

 

Gerçekleştirilecek olan bu proje kapsamında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırılması ve girişimcilerin iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını hedeflediklerini belirten Şahin, "Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları sağlanacak." dedi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat de, "Gerçekleştirilecek olan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" ile girişimciliğini ortaya koyabilmenin yolunu bulmuş olan girişimciler, yaşamsal gereksinimlerine ulaşabilmiş olma, kazanacakları sosyal statü ve MEVKA ile KOSGEB projesi içinde yer alabilmiş olmanın mutluluğu ile Seydişehir yaşamında olumlu bir etki gerçekleşmiş olacaktır. Zaten bu proje bir önceki MEVKA projesinin devamı olarak kendini gösterecektir." dedi.

 

18-28 Kasım tarihleri arasında 70 saat sürecek bir eğitimin verileceğini söyleyen Çat, bu eğitimin sağlayacağı katkıları ise şöyle sıraladı:
- Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri.
- İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan).
- İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan).
- İş planının yazılması ve sunumu konularında bilgi ve tecrübe kazandırılmış olacaktır.

 

Girişimci adaylarının başvuru şekli
Uygulamalı Girişimcilik Eğitim kayıtları 21 Ekim - 8 Kasım tarihleri arasında Seydişehir Belediyesi AB Proje Koordinatörlüğü ve Seydişehir Ticaret Odası'nda kabul edilecektir. Kayıtların alınmasının ardından uygun bulunan adaylar mülakata alınacak olup bu aşamada da başarılı bulunan katılımcılar eğitim almaya hak kazanacaklardır. (İlyas Yavuz - İLKHA)