Malatya İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından Gazze ve Kudüs bilincini yaymak amacıyla soykırım sona erene kadar "Kampüs İntifadası" sloganıyla üniversite de kurdukları nöbet çadırlarının açılışı gerçekleştirildi.
Ahmet Türk hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Polat'ın açılış konuşmasıyla devam etti.
"Sözün bittiği, kelimelerin tükendiği bir nokta!
Gazze'nin yaşadıklarını hissetmeye ve hissettirmeye çalışarak çadır açan üniversitenin öğrenci topluklarını katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Dr. Öğretim Üyesi Polat, "Aslında sözün bittiği, kelimelerin tükendiği bir nokta. Bugün dünyanın şahit olduğu vahşetler karşısında bizim dünyamızla hiç alakası olmayan bizim inançlarımızı paylaşmayan insanların sadece vicdanlarından gelen sesle harekete geçmesi ve aslında bizi de harekete geçirmeye başlaması olayın vahametini, olayın ne kadar büyük olduğunu göstermesi açısından herhalde yeterlidir. Değerli kardeşlerim, bugün sizin açmış olduğunuz çadırlar gibi dünyanın her tarafındaki insanlar bir kısmı bizim gibi Müslüman ama Müslüman olmadıkları halde işlenen soykırım ve cinayetten rahatsız olarak vicdanları yaralanan kanayan insanların açmış olduğu yüz binlerce çadır var. İçimiz kan ağlarken diğer taraftan gerçekten Allah'a Hamd ediyoruz" dedi.
"Dünya, Filistin'e Gazze'ye döndü"
Polat, "Yüz yılı aşkın süredir İslam'la ilgili, Müslümanlarla ilgili ortaya attıkları iftira ve yaygaraları gece gündüz insanların gözüne sokan ve İslam'la ilgili, Müslümanlarla ilgili korku pompalayan fitne odaklarının bütün çaba ve gayretleri yedi ay gibi aslında kısa fakat Gazzeliler için, Gazzelilerin duygularını hisseden Gazzelilerin çektikleri sıkıntıları kendi vicdanlarında hisseden insanlar için çok uzun olan bu süre içerisinde o yaygaracıların bütün foyalarını Rabbimiz ortaya koydu. Onların bütün düzenlerini, entrikalarını bozdu. Dünya, Filistin'e döndü. Dünya Gazze'ye döndü. Allah'a hamdolsun. Bundan dolayı biz Rabbimize ne kadar Hamd etsek azdır" diye konuştu.
"Yaşadığımız dünyada hapishanede olduğumuzu bize hatırlatan HAMAS'a ve Kassam Tugaylarına teşekkür ediyorum"
İnönü Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Tuncel, "Yaşadığımız dünyada hapishanede olduğumuzu, köle olduğumuzu bize hatırlatan HAMAS'a ve dolayısıyla Kassam Tugaylarına teşekkür ediyorum. Aslında insan ideali ve derdi olandır. İdeali olanın derdi olmadan hayat yaşaması mümkün değildir. Hele günümüzde bu kadar zulmün olduğu zulmün dünyanın hemen her tarafında bir şekilde kendisini gösterdiği bir dönemde bir Müslümanlığın derdinin olmaması mümkün değil. Dert sahibi olan birincisi derdinin gereğini, o derdin için ne gerekiyorsa onu yapması gerekenleri yapar. Bu anlamda bazen pasif bir direniş ama çoğu zaman aktif bir direniş gerçekleştirilmesi gerekiyor. Biz aslında aktif bir direnişin sadece destekçileri olarak dünyanın birçok yerinde olduğu gibi dünyada birçok ülkede birçok üniversitede birçok kampüste olduğu gibi. Bu anlamda yaptığımız eylemin değerli olduğunu bilmemiz lazım. Ancak biz bunun da ötesine geçmemiz gerektiğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Çünkü siyonizmin öncelikle anladığı şeyin güç olduğunu, kuvvet olduğunu unutmamalıyız. Ama biz biliyoruz ki bu gücü bugün ortaya koyamasak dahi safımızı belli etmemiz lazım. Aslında açılan bu çadırlar da burada toplanmak da aslında bir göstergesi. En azından safımızı belli etmiş oluyoruz. Dünyada zamanın hızlı aktığı bu dünyada bir duruş, bir düşünce, bir ideal için farklı bir eylem gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Onun için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
Etkinlik, seslendirilen ilahiler ve yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)