HAMZA DURMAZ-   Wall Street Journal'ın haberine göre siyonist yetkililer Gazze'de birkaç yıldır gizlice Arap ülkeleri liderliğinde bir sivil yönetim fikrini öne sürüyor.

Arap hükümetleri ise işgal hükümetinin  Gazze'nin sivil yönetimine ilişkin fikirlerini reddetti.

İşgal rejiminin planı  Gazze'de Hamas'a karşı askeri operasyonlar düzenleme seçeneğini de içeriyor.

Dün de İngiliz Financial Times gazetesi dün önemli bir haberi manşetten duyurmuştu: “Amerika, savaş sona erdikten sonra, Filistin’in yeniden inşaası dönemi boyunca, Gazze’de güvenliği sağlayacak bir barış gücü kurulması için çalışmalara başladı.”

Gazete göre, Biden yönetiminin bu konuda ilk tercihi Arap ülkeleri oldu. Filistin’e ABD askeri göndermek istemeyen ABD Başkanı Joe Biden’ın üç ülkeyle masada olduğu iddia edildi. Bu ülkeler, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas…

Gazeteye konuşan ismini vermek istemeyen bir Batılı diplomat, bahsi geçen 3 ülkenin iki şartının olduğunu açıkladı: “ABD’nin Filistin Devleti’ni tanımasını ve barış gücünün ABD tarafından yönetilmesini istiyorlar.”

İddiaya göre, Suudi Arabistan gibi diğer Arap ülkeleriyle de görüşüldü. Ancak bu ülkeler, ABD’nin teklifini “İsrail’le birlikte çalışıyorlar” imajı vermemek için reddetse de “Biz olmasak da Arap ülkelerinden oluşan bir barış gücüne sıcak bakarız” diye yeşil ışık yaktılar.

Gazeteye konuşan bir başka yetkili de Biden yönetiminin Filistin’e "ABD askeri göndermeden bir barış gücü kurulması ve/ veya yönetilmesi ve/veya destek verilmesi" üzerine çalıştığını öne sürdü.