VAN - İslami sivil toplum kuruluşları ve üyelerine yönelik yapılan saldırıları lanetleyen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, saldırıların halkın huzurunu bozmaya yönelik olduğunu belirterek, "Saldırıyı yapan ya da yaptıran her kim olursa olsun nefretle lanetliyoruz" dedi.

 

"Bu zihniyet yıllardır bölgede Müslümanlara karşı mücadele ediyor"
Doğu ve Güneydoğu bölgeleri ve son olarak da Mersin'de İslami STK üyelerine yönelik yapılan saldırıların Bölgede huzurun hâkim olmasını istemeyen güçlerin işi olduğuna işaret eden Özay İlhan, Bu zihniyetin yıllardır bu bölgede İslami savunan İslami yönde hareket eden kurum kuruluş ve şahıslara karşı yaptığı saldırılara şahit olduklarını ifade ederek, "Sonuçta bu saldırılar geçmişte yapılan saldırılardan ayrı değildir. Bu saldırıları gerçekleştirenler huzurun hâkim olmasını istemiyorlar. Bu nedenle biz Saadet Partisi olarak Müslümanların dayanışma içerisinde hareket etmeleri gerektiğini ve bu tarz saldırılara karşı da dik durmaları gerektiğini bunları yaparken de hiçbir şekilde şiddetin içerisinde yer almamaları ve şiddete meyletmemeleri gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Müslümanlar metanetle hizmetlerine devam etmeli"
Müslümanların özellikle şiddetin içerisine çekilmek istendiklerinin farkında olmaları gerektiğini vurgulayan İlhan, Müslümanların metanetli bir şekilde yollarına ve hizmetlerine devam etmeleri gerektiğini ve mümkün olduğunca çatışma ve şiddetten uzak durulması gerektiğini düşündüklerini belirtti.

 

"Asıl hedef İslami camiaları şiddetin içine çekmek"
Bu olaylarla asıl hedeflenmek istenen şeyin mütedeyyin halkın ve İslami camiaların şiddetin içerisine çekilmek olduğunun altını çizen İlhan, "Çünkü bunlar bölgede huzur istemiyorlar. İslami camiaların toplumun uyandırılması yönünde attığı adımlara engel olmaktır. Esas amaç 2 tarafın çatışmaya sürüklenip toplumun İslam'dan uzaklaştırılmasını sağlamaktır." şeklinde konuştu.

 

"Kirli ellerinizi artık Müslüman halkımızın üzerinden çekin"
Bu saldırıları yapan veya yaptıranların kirli ellerini artık halkın üzerinden çekmeleri gerektiğini aktaran Özay İlhan, saldırıları gerçekleştirenlerin yakalanmamasına da tepki göstererek şunları söyledi: "Türkiye 50 yıl önceki Türkiye değil. Kentlerin birçok yerinde mobese kameraları mevcuttur. Saldırıya hedef olan insanlar ortada. En azından bu insanlar için tedbirler alınması ve faillerin yakalanması gerekir. Bu konuda da yetki İçişleri Bakanlığı ve Hükümettedir. Umuyoruz bu noktada gereken adımlar atılır."

 

Öte yandan özellikle kartel medyanın her zaman olduğu gibi söz konusu Müslümanlar olunca sağır ve dilsiz kesildiğini de sözlerine ekleyen İlhan, bu noktada İLKHA'nın duyarlılığına da teşekkür etti. (Murat Dalgın - İLKHA)