KONYA - Eski İstanbul Caddesi üzerinde bulunan ve kullanım ömrünü tamamladığı için atıl vaziyette bulunan Konya İl Özel İdaresine ait metruk bina uygunsuz kullanımlara mekân haline gelebilmesi ihtimaline karşı Karatay Belediyesi Encümen Kararı doğrultusunda belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yıkımın büyük ölçüde gerçekleştiğini belirtti.


Binanın bulunduğu yerde nefes alabilecek hoş bir alana ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Hançerli, Karataylıların Eski İstanbul Caddesi üzerinde dinlenebileceği bir yere kavuşacağını dile getirdi.


Hançerli, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun almış olduğu karar doğrulusunda koruma alanı içerisinde kalan binanın belediye ekipleri tarafından yıkılması sonucunda Çaputçu Cami çevresi daha büyüyecek."dedi.


Genişleyen bu alanda Camiye sığamayan cemaatin dışarıda namaz kılabilmesi için yer yapılacağını söyleyen Hançerli, çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını belirti. (İlyas Yavuz - İLKHA)