KONYA-Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Beyşehir ziyareti sırasında ilçeye gelen Konya Valisi Muammer Erol yaptığı konuşmada Beyşehir'e ve Beyşehir insanına övgü dolu sözler sarfetti.

 

Göreve geldiği günden itibaren 1.5 aylık süre içerisinde üç yada dört kez Beyşehir'e geldiğini söyleyen Vali Erol; "Beyşehir'de bir fotoğraf tablosu altında Sultan Alaeddin Keykubat'ın 'Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır' sözü yazıyor. Büyük ihtimal Alaaddin Keykubat Beyşehir'in güzel coğrafyasını gördüğünde bu sözü söyledi. Beyşehir'in insanlarını tanısaydı cenneti hiç altında aramazdı kesinlikle üstünde derdi. Benim Vali sıfatıyla veya Muammer Erol olarak bu bir buçuk ayda Beyşehir'e üçüncü veya dördüncü gelişim. Burada tek tek sayın vekilimiz biliyor çok güzel insanlar var. Çok güzel işler yapıyorlar. Hakikaten coğrafyanın cennet kıldığı bu yeri bir birleri içinde cennet kılacak ve inşallah ebedi saadeti cenneti kazanacak çok güzel işler yapan çok güzel insanlar var."dedi.

 

"Beyşehir'de onların bulunduğunu biliyorum. Onların var olduğu yerde güzelliklerin ebedi olması adına epeyce gayretin olduğunu da biliyorum." Diyen Vali Erol, " Onlar ve tüm Beyşehir'li kardeşlerimiz bu vesileyle günlerini gündüzlerini gecelerini cennet yapacak bu muhabbetlerini daim olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)