BATMAN - Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, kendilerine üye olan bin 472 üye için Kuyubaşı Batman Sosyal Rehabilitasyon Merkezi arkasında yapılması planlanan konutların 18 aya kadar biteceğini söyledi.

Ekmen, daha önce yüksek fiyat yüzünden kabul etmedikleri için 12-16 Eylül`de yeni yapılan TOKİ ihalesi ile 2+1 daireler için 62 bin TL , 3+1 daireler için ise 86 bin TL biçtikleri fiyat üzerinden konutların yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Üç şekilde yapılan TOKİ ihalesinin ardından müteahhitlerin en geç bir hafta içerisinde konut yapım sürecini başlatacaklarını vurgulayan Ekmen, en geç 18 aya kadar kendilerine üye olan bin 472 üyenin ev sahibi olabileceğini kaydetti.

Emeklilerin yeni konutlarıyla ilgili son aşamaya gelindiğini dile getiren Ekmen şunları söyledi: "Uzun bir maratondan sonra TOKİ ile ilgili önemli bir aşamaya geldik. TOKİ ile ilgili ilk yapılan ihalenin fiyatı yüksek olduğundan dolayı iptal ettik. Daha sonra istediğimiz fiyatı TOKİ` ye kabul ettirdik ve üç parsel olarak ihale yapıldı. Yapılacak konutlarda üyelerimizin mağdur olmayacağını umuyoruz. Şu anda konutlar için biçilen fiyatların altında bir fiyat yapılması için çalışmalarda bulunuyoruz."(M.Fatih Akgül-İLKHA)