BATMAN - Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Batman İl Başkanı Mekan Görük, açıklama yaparak askerlerin çarşı izinlerinin yasaklanmasının kimseye faydasının olmadığını söyledi.
 
Görük, yaptığı açıklamada çözüm süreci ile birlikte normalleşen bölgenin gençlerin sorunlarının bitmek bilmediğini belirterek, "Kilometrelerce uzaklarda, ailelerinden ayrı, gurbete olan ve vatan nöbeti tutan askerlerimiz; ne yazık ki doğdukları vatanda; çarşı iznine çıkamıyorlar. Çarşı izni yasağının kimseye faydası yoktur, tam tersi avantajı vardır. Çarşı iznine çıkan askerlerimizin, bölge ekonomisine katkısı olur, esnafın yüzü güler; şehir hareket kazanır ve doğu ve batının kaynaşmasına yol açar. Sıkı dostluklar oluşur ve çarşı iznini kullanan askerlerimiz psikolojikmen kendilerini daha güvende hissederler. Türkiye Gençlik Konseyi olarak psikolojik bakımdan çökmüş bir gençlik istemiyoruz." dedi.
 
Açıklamasının devamında Görük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardeşlik diyoruz, eşitlik diyoruz, nerede eşitlik nerede kardeşlik? Batı bölgesinde bu sorun yokken neden doğuda görev yapan genç kardeşlerimiz hakları olan çarşı izinlerini kullanamıyorlar? 9 gün bayram tabilerini az bulanların bunları iyi bir şekilde düşünmesi gerekmektedir. Bir saat bile dışarıya çıkmayan; nöbet kulübesinde bir sivil vatandaşımızı görüp mutlu olan asker kardeşlerimizin günahı ne? TGK olarak burada yetkilerle sesleniyoruz huzur tek taraflı olmamalı."(Yasir Oğuz-İLKHA)