Şehitler Mahallesi'nde fırıncılık yapan ve 2015 yılında 1 metre 90 santimetre uzunluğunda ekmek üreten 50 yaşındaki Erdoğan Çiçek, bu sefer 3 metre 80 santimetre uzunluğunda ekmek hazırladı.
Çiçek, yaptığı açıklamada, 6 saatlik bir hazırlık sürecinin ardından bu dev ekmekleri pişirdiğini belirtti.
Ekmeklerin yaklaşık 1,5 saatte piştiğini ifade eden Çiçek, "Daha önce 1 metre 90 santimetre uzunluğunda ekmek yapmıştım. Daha büyük bir ekmek yapabileceğimi düşündüm ve başardım. Fırıncılıkta uzmanım ve bu işte ustalığımı kanıtlamak istedim." dedi.
Çiçek, fırıncılığa 1989 yılında başladığını belirterek, "Ürettiğim ekmekler en az 10 gün tazeliğini korur. Bu dev ekmekler için yaklaşık 130 tekli ekmek malzemesi kullandım. Karadeniz kökenliyiz ve bu ekmeklerimizde Karadeniz'e özgü lezzetler bulunuyor. Ancak Trabzon'da bu kadar uzun ekmek üreten bir fırıncı daha görmedim" şeklinde konuştu. (AA)