1889- 1 Mayıs, işçilerin ortak bayramı olarak kabul edildi.

1889: Alman ilaç firması Bayer, Aspirini üretti.

1900- Utah'ta bir maden kazasında 200 kişi hayatını kaybetti.

1925: Tarihi boyunca statüsü tartışma ve çatışma konusu olan ve bir türlü paylaşılamayan Kıbrıs, İngiltere kolonisi oldu.

1964: Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, özel yasayla özerk bir kamu tüzel kişiliğine sahip olarak kuruldu. 

1977: İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan olaylarda 34 kişi hayatını kaybetti, 136 kişi yaralandı. Olay, tarihe Kanlı 1 Mayıs olarak geçti. Olayla ilgili olarak 350 kişi gözaltına alındı.

1984: Devlet Güvenlik Mahkemeleri, sekiz ilde göreve başladı. Verdiği olumsuz kararların birçoğu Avrupa mahkemesince Türkiye’nin aleyhinde sonuçlandı.

1999: ÖSS sınav sorularının çalındığı ortaya çıktı. Sınavlar ertelendi. Olay günlerce medyada tartışma konusu oldu.

2003: Bingöl’de 6,4 büyüklüğünde deprem oldu; 176 kişi hayatını kaybetti, 521 kişi yaralandı.

2003: ABD Başkanı Bush, Irak'ta savaşın bittiğini açıkladı. Bush, "Savaşı kazandık, terörle mücadele ise devam ediyor" dedi. Bu sözde mücadele halen devam eden ve bir milyon civarında Iraklının ölümüyle sonuçlanan Irak işgal sürecinin adıydı. İşgalci ABD Irak’ta eşine rastlanmamış bir vahşete imza attı.

2006- ABD tarihinin en büyük grevlerinden birine tanık oldu. Göçmen yasası protesto edildi.

2013: Rusya’dan 'Suriye' yasağı! Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Rusya’daki hava trafiği kurumu, havayolu şirketlerine Suriye hava sahasını kullanma yasağı getirdi. Yasak kararı Rusya’ya ait bir yolcu uçağına, 2 füzenin ateşlenmesinden sonra alındı.

2013: Myanmar’da Budistler 2 cami ile Müslümanlara ait 157 evi ateşe verdi. Saldırıların ardından çok sayıda Müslümanın evlerini terk ederek bölgedeki ormanlık alanda saklandığı ifade edildi.

2018: Nijerya'da camiye saldırı düzenlendi. 53 kişi şehid oldu. Polis öğlen namazı sırasında 2 canlı bombanın cami cemaatine yönelik saldırı düzenlediğini açıkladı.

2020: ANAYASA MAHKEMESİ KAMUYA ALIMDA GÜVENLİK SORUŞTURMASI İLE İLGİLİ İKİNCİ İPTAL KARARINI VERDİ... MAHKEME, GÜVENLİK SORUŞTURMASINDA KİŞİSEL VERİLERE ULAŞILMASI HÜKMÜNÜ ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNE AYKIRI BULARAK İPTAL ETTİ. (AYM’DEN İKİNCİ İPTAL)