BİTLİS - Bayram Arafesinde mutfakların vazgeçilmezi olan sebze ve meyvelere yönelen halk, fiyatların yüksek olmasından yakınarak kilo yerine gramla almaya yöneldiler. Kimi vatandaşlarda yüksek fiyatlar nedeniyle bayramda mutfaklarına sebze götürmemeyi tercih ediyor.

 

Fiyatların yüksekliğinden dolayı bayramda istedikleri satışı yapamadıklarından yakınan manavcılardan Özer Gücüm, "Bu bayramda sebze fiyatları adeta tavan yaptı. Fiyatların yüksek olması nedeniyle bizim de işlerimizde düşüş yaşanıyor. Bayramda mutfaklarına sebze götürmek isteyen vatandaş artık kilo yerine gramla almayı tercih ediyor.

 

Kimi vatandaş da evine sebze götüremiyor. Kimileri de fiyatları bayramı fırsat bilen manavcıların yükselttiği kanısına kapılıyorlar. Oysaki fiyatların bu kadar yüksek olması bizleri de rahatsız ediyor. Alım gücü olmayan vatandaşlar bu bayramı sebzesiz geçirmek zorunda kalıyor. Özellikle de kalabalık olup maddi imkânları elverişli olmayan vatandaşlar." dedi.

 

Gücüm, tezgâhta müşteri bekleyen bazı sebze fiyatlarını şöyle belirtti: "Domates 2,5 TL, patlıcan 2 TL, biber çeşitleri 4 TL, patates 1,5 TL, salatalık 4 TL, kabak 4 TL, taze fasulye 4 TL." (Şükrü Tontaş - İLKHA)