BURSA - Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Memur-Sen'in düzenlediği ülke çapında bin yetimi giydirme kampanyası kapsamında 20 yetim çocuğa 100 TL'lik hediye çekleri verdi.

 

Amaçlarının yetimleri teşhir etmek olmadığını söyleyen Şeker, "Yetimlik utanılacak bir şey değil. Yetim kardeşlerimiz Allah'ın bize emanetleridir. Türkiye'nin en büyük STK'sı olarak emanetlerimizi gözetmek ve korumak için bu projeyi düzenledik." ifadelerini kullandı.

 

Bayramların en önemli özelliğinin yardıma ihtiyacı olanları gözetmek olduğunu söyleyen Başkan Şeker, kaynaşma, yardımseverlik, dayanışma, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek istediklerini söyledi.

 

Özellikle bayramlarda daha duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Şeker, "Bayramlar etrafımızda yaşayanlara duyarlı olmamızı sağlayan zaman dilimlerinden biridir. Bayramları fırsat bilerek onların bir nebze olsun mutlu olduklarını görmek her şeye değer. Biz, yetim kardeşlerimizi bize bırakılan emanetler olarak görüyor ve onları koruyup kolluyoruz." dedi.

 

Şeker ayrıca, Memur-Sen ve İHH ile birlikte Kurban Bayramını Afrika'nın en fakir bölgesi olan Burkino Faso'da geçireceklerini ve kurbanlarını orada keseceklerini söyledi.

 

Kurban Bayramının insanlık için hayırlara ve esenliklere vesile olmasını dileyen Şeker, tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutladı. (Zeki Aras - İLKHA)