ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği, çalışanlarının ve ailelerinin işgal altındaki topraklarda bulunan 3 büyük şehrin dışına çıkmasını yasakladı.
Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, "Son derece dikkatli olunması bakımından, ABD hükümeti (büyükelçilik) çalışanlarının ve aile üyelerinin, bir sonraki duyuruya kadar Tel Aviv, Kudüs ve Beerşeba şehirlerinin dışına seyahat etmeleri yasaktır." ifadesine yer verildi.
Avusturya Dışişleri Bakanlığı, İran’ın siyonist rejimi vurma ihtimali nedeniyle yaşanabilecek gerginlikten ötürü işgal altındaki topraklarda yaşayan vatandaşlarına en yakın dış temsilcilikle irtibat kurmaları ve ülkeden ayrılmaları uyarısında bulundu.
Hollanda hükümeti de tırmanan gerilim nedeniyle vatandaşlarına, "israile acil olan seyahatleri erteleyin" tavsiyesinde bulundu.
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Alman vatandaşlarını İran’ı terk etmeleri konusunda uyararak, Tahran ile siyonist rejim arasındaki mevcut gerilimin ani bir şekilde tırmanması riskinin bulunduğunu belirtti.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşlarına Lübnan ve Suriye sınırına, Gazze şeridi çevresindeki bölgelere ve Filistin'e ait işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze'ye seyahat etmeme önerisi yer aldı.
Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de vatandaşlarından Filistin'e ait işgal altındaki topraklar ile Batı Şeria'yı derhal terk etmelerini istedi.
Hindistan da vatandaşlarına İran ve işgal altındaki topraklara seyahat etmemelerini tavsiye etti.
Siyonist rejimin, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemesinin ardından İran'dan misilleme saldırısı bekliyor. (İLKHA)