BATMAN - Yaklaşık 2 ay önce yeniden yapılmak üzere yıkımı gerçekleştirilen Merkez Saadet Camii bitme aşamasında. Daha önce harabeyi andıran, cami cemaatine yetersiz kalan Merkez Saadet Camisinin dış cephesi Midyat taşıyla yapıldı. 1970 yılında inşa edilen ve 30 yıldan fazladır çarşı esnafının içinde ibadet ettiği Merkez Saadet Camisi, yeniden yapılmak üzere yaklaşık iki ay önce yıktırılmıştı. Yeni haliyle adeta gözleri kamaştıran Merkez Saadet Caminin daha önce tuvaleti bulunmazken şuan ki yeni yapısında 9 tuvalet ve çok sayıda modern abdest yeri bulunuyor.

 

Merkez Saadet Camisinin 2 ay önce yeniden yapılmak üzere yıktıklarını söyleyen camii imamı Nezir Akkuş, " 2 ay içerisinde bitirilen caminin dış cephesi Midyat taşıyla örülüp, 9 tuvalet ve çok sayıda abdest alma yeri yapıldı. 2 katlı olarak yaptığımız Caminin kapasitesi daha önce 100 kişilik iken şuan 500 kişi sığabilecek durumda." dedi.

 

220 bin TL`ye yakın maliyeti olan Merkez Saadet Camisine birde küçük kubbe ve minare yapıldı. Caminin yapımını ağırlıklı olarak ismini vermek istemeyen hayırsever bir iş adamı üstlenirken, hayırsever vatandaşlarında caminin yenilenmesinde katkısı oldu. Bu hayırlı işte emeği geçenlere teşekkür eden Camii İmamı Akkuş, "2 ay gibi kısa bir zaman zarfında tamamlanan Merkez Saadet Cami`nin önümüzdeki Cuma günü açılışı gerçekleşecek." İfadelerini kullandı.

M. Salih Özcan -İLKHA