Peygamber Sevdalıları Vakfı adına açıklama yapan Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, konuşmasına "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." Kadir suresi başladı.

Çaplık, "Sevgili Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) bu mübarek gece ile ilgili olarak, 'Kadir Gecesi’ni, fazilet ve kutsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatle geçiren kimsenin -kul hakkı hariç- geçmiş günahları bağışlanır.' (Müslim, Müsâfirîn, 175) diye buyurmuş ve bu gece, 'Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet' şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir." dedi.

"Yüce Kitabımız dünya ve ahiret saadetinin temini için tüm insanlığa gönderilmiştir"

Kur'an'ı Kerim'in Kadir gecesinde indirildiğini hatırlatan Çaplık, "Unutulmamalıdır ki, idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini kıymetli kılan unsur, insanlığa rehber olarak gönderilmiş olan Kur’an-ı Azîmüşşân’dır. Yüce Kitabımız hem dünya hem de ahiret saadetinin temini için tüm insanlığa gönderilmiştir. Ancak Kur’an'ı Kerîm’in ortaya koyduğu prensiplere sarıldığımızda felaha ermek mümkün olacaktır. Onun bildirdiği ilke ve değerlerden uzaklaşıldığında ise huzura erme imkânı yoktur." diye konuştu.

"Kur'an sorunlarımızın çözümü için bir reçetedir"

Kur'an'ı Kerim'in şifa kaynağı olduğuna işaret eden Çaplık, "Rabbimizin bizlere rahmet olarak gönderdiği Kur’an’dan istifade etmemizin en etkili yolu, Kur’an’ın en büyük tefsiri ve yaşanmış örneği olan sahih sünneti hayat tarzımızın belirleyici unsuru hâline getirerek hayatımız boyunca onu okumak, okuduğumuzu anlamak ve anladığımızı da hayatın her alanında yaşama azminde olmaktır. Kur’an hem gönüllerimize şifadır hem de sorunlarımızın çözümü için reçetedir." ifadelerini kullandı.

"Kur'an her adımımızda hayat kitabımız olmalıdır"

Açıklamasının devamında Çaplık, şunları söyledi:

"Peygamber Sevdalıları olarak önce kendi nefsimize sonra da siz kıymetli kardeşlerimize birtakım tavsiyelerde bulunmayı kendimize borç biliriz. Unutulmasın ki din nasihattir. Öncelikle farz ibadetlerimize azami dikkat edelim. Dikkatli isek bu ibadetlerimizin kalitesini arttıralım. Bunun yanı sıra nafile ibadetlerimizi de arttıralım.

Kur'an okuma amelimiz, sadece Ramazan ayına mahsus bir amel olarak kalmamalıdır. Onu okuyup anlamayı ve yaşamayı bütün bir yıla yaymalıyız. Kur'an her adımımızda hayat kitabımız olmalıdır.

Sonra mazlum ve muhtaçlar... Onlar için de elimizden gelen her şeyi yapmalı, yardım kuruluşlarına yardımlarımızı artırmalıyız. Biz infak ve sadakalarımızı artırdıkça, hayatımızdaki bereket de artacaktır."

"Çocukların eğitimi ve güzel bir ahlak edinmeleri için elimizden geleni yapmalıyız"

Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlar için de dua etmeyi ihmal etmemek gerektiğini vurgulayan Çaplık, "Maddi manevi destek sağlamayı ihmal edip 'Ben ne yapabilirim ki?' dememeliyiz. 2 milyar Müslüman ve bir o kadar da vicdanlı gayrimüslim; 'Bir birey olarak ben ne yapabilirim ki?' demek yerine 'Acaba ben ne yapabilirim?' demeye başlarsa dünya çok daha yaşanılır bir yer olur. Hem geleceğimiz olan çocuklarımızın geleceği için hem de yakınımızda bulunan çocukların eğitimi ve güzel bir ahlak edinmeleri için elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

"Ağzımızdan dualarımız eksik olmamalı"

Gazze'yi, Kudüs'ü ve Filistin halkını maddi manevi yardımlarla desteklemek gerektiğine işaret eden Çaplık, şöyle devam etti:

"Dualarımızda unutmamalıyız. Dualarımız bizim için en büyük güçtür. Dilimizden tesbihat, zikir; ağzımızdan dualarımız eksik olmamalı. Zalimin zulmünden en kısa zamanda kurtulmaları için, Müslümanlara birlik beraberlik içerisinde hareket ederek zalimlere karşı zafer kazanmayı nasip etmesi için Rabbimize el açalım. Kadir Gecemizi tebrik eder, nice böyle güzel gecelere ulaşmamızı Yüce Rabbimizden niyaz ederiz."

(İLKHA)