ŞIRNAK - Şırnak`ın Cizre ilçesinde 2 gündür devam eden PKK/BDP`lilerin sokak eylemleri yine halkı mağdur etti. Eylemcilerin attığı molotofkokteylinin biri semt pazarına düştü. Çıkan yangında semt pazarındaki birçok işyeri yanarak kül oldu.

Edinilen bilgiye göre İdil Caddesi, Nusaybin Caddesi ve Şırnak Caddesi başta olmak üzere birçok yerde iki günden beri devam eden sokak eylemlerine polis müdahale etti. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullanırken, göstericiler de molotofkokteyli, el yapımı patlayıcı, havai fişek ve taşlarla karşılık veriyor.

Ara sokaklara kaçan eylemciler, Cudi Mahallesi ve Nusaybin Caddesi`ne çıkmak isterken, polis önlerini keserek tazyikli su ve biber gazı sıktı. Eylemciler ise molotofkokteyli ile karşılık verdi. İddiaya göre, eylemcilerin polise attıkları Molotoflardan bir kısmı Mezbaha Sokağı`nda bulunan semt pazarına isabet ederek yangına sebep oldu. Çıkan yangın sonucunda onlarca işyerinin içinde bulunan elbise ve malzemelerle yandı.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, uzun bir uğraştan sonra söndürülebildi.

Öte yandan, Şırnak il merkezi ile Cizre ve Silopi ilçelerinde yapılan eylemlere katıldığı gerekçesiyle 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüklerine götürüldüğü öğrenildi. (Abit Dündar - İLKHA)