MSF, Şifa Hastanesi'nin işgal güçlerinin 18 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren saldırıları sonucunda tamamen kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

işgal güçlerinin tesis içinde ve çevresinde gerçekleştirdiği 14 günlük saldırıların ardından Şifa Hastanesi'nin harabeye dönmesi, MSF ekibini dehşete düşürdü. "Gazze'nin en büyük hastanesi artık hizmet dışı. Yıkımın boyutu göz önüne alındığında, Gazze'nin kuzeyindeki insanlar daha az sağlık seçeneğiyle karşı karşıya kalacak" değerlendirmesinde bulunuldu.

Paylaşımda, Şifa Hastanesi'ne günlerce erişimin imkansız hale geldiği ve hastaların tedavi olma şansının ortadan kalktığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, hastanenin 18 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında kuşatma altına alındığı ve bu süre zarfında 21 hastanın şehit olduğu ve 107 kişinin içeride mahsur kaldığı belirtildi.

Paylaşımda, "Yaralılardan kesin sayısını teyit edemesek de aralarında sağlık personelinin de bulunduğu yüzlercesi hayatını kaybetti. Haberlere göre cesetler sokakta yatıyor. Hastane içinde ve çevresinde sağlık personeli ve diğer kişiler de toplu olarak tutuklandı" ifadelerine yer verildi.